Beschrijving

Microsoft is reeds enkele jaren druk bezig met een totaal nieuwe Outlook voor Mac. Fantastisch natuurlijk, echter is de versie die ze aanbieden in beta en vol met problemen. Met regelmaat worden wij benadert door klanten met vragen.


Probleem

Microsoft Outlook, de bekende "oude" versie, geeft regelmatig een melding waarin gekozen kan worden om de nieuwe Outlook te gaan proberen. Helaas kan deze melding niet worden uitgeschakeld, veel klanten kiezen uit nieuwsgierigheid de nieuwe Outlook. Het probleem is echter dat de nieuwe Outlook beta is en tal van gebreken heeft. Enkele voorbeelden:


1. Mappen kunnen niet worden verwijderd.

2. De link naar het antwoordt op een e-mail is niet meer aanwezig.

3. Hele accounts of mappen missen.

4. Niet meer dan 1 gedelegeerd account wordt weergegeven in de mappenlijst.

5. Mappen vanuit gedelegeerde accounts kunnen niet favoriet worden gemaakt.

6. Het opnieuw sturen van een reeds verzonden mail kan niet (resend).

7. etc.

8. etc.


Oplossing

De nieuwe Outlook is anders. Dit is even wennen, soms lijkt een probleem geen probleem te zijn maar een veranderende functionaliteit. Tegelijkertijd zijn er ook meerdere tekortkomingen en bugs. Loopt u hier tegenaan, schakel dan eenvoudig over naar de "oude" Outlook door het schuifje rechtsboven in het werkvenster naast de tekst "Nieuwe Outlook-versie" uit te schakelen. Outlook zal nu opnieuw starten in de "oude" modus waar u weer de functionaliteit hebt die u gewend bent. Doorgaans kan overigens zonder enig risico worden geschakeld tussen de twee versies, u kunt dit hiermee gezegd gewoon naar wens doen.


Wilt u graag weten wat nieuw is in Outlook, bezoek dan het onderstaande artikel van Microsoft:

https://support.microsoft.com/en-us/office/the-new-outlook-for-mac-6283be54-e74d-434e-babb-b70cefc77439