Beschrijving

Wanneer geprobeerd wordt om Google Chrome te starten dan stopt de applicatie zonder ooit in beeld te komen. Er is geen foutmelding.

Probleem

Hoewel er meerdere redenen kunnen zijn voor Google Chrome om dit gedrag te laten zien, blijkt doorgaans dat gebruikers die Webroot (computerbeveiliging) geïnstalleerd hebben staan dit probleem te hebben.Dit probleem wordt veroorzaakt doordat Webroot de applicatie Google Chrome aanziet voor "niet veilig".

Oplossing

Webroot is zich bewust van dit probleem maar heeft ten tijde van dit schrijven nog geen update beschikbaar waarmee dit probleem opgelost is. Totdat Webroot een nieuwe versie uitgeeft, kan in Webroot een uitzondering worden gemaakt om Google Chrome te beoordelen. Hiermee is het probleem tijdelijk opgelost.

https://answers.webroot.com/Webroot/ukp.aspx?pid=17&vw=1&app=vw&solutionid=1916#:~:text=An%20issue%20has%20been%20reported,is%20investigating%20a%20permanent%20solution.&text=Creating%20an%20Identity%20(ID)%20Shield,effective%20until%20Chrome%20is%20updated.

Let op: Google Chrome update in de meeste gevallen zichzelf. Er komen geregeld meldingen binnen dat na een update van Google Chrome het probleem zich opnieuw voordoet. Herhaal de procedure uit het bovenstaande artikel om het opnieuw op te lossen in dit geval.